Květen 2012

Portobello z trouby

31. května 2012 v 9:44 | jANA |  Pečeme a zapékáme
Zeleninový obchod za rohem ... nezklamal. Na prodejním pultu jsou velké hnědé žampiony - čerstvé, vybízející ke koupi. Hladovec, vzala jsem jich pět, v hlavě se rodily myšlenky - co s nimi. Budou k večeři - a jak je upravím, bylo jasné.


Králičí cocottes

7. května 2012 v 17:11 | jANA |  Pečeme a zapékáme
Není nad králíka z domácího chovu. Odložila jsem si jemné maso a to hřbet a 3 ledvinky s tím, že uvařím pikantní směs. Ovšem bylo z toho zapékání v cocottes a to moc dobré. Přidávám další recept, který vznikl, jak jinak ...než náhodou.


Bochánek, ale i věnec

2. května 2012 v 15:32 | jANA |  Pečeme a zapékáme
Je sice po Velikonocích, ovšem bochánkem nepohrdneme i v jiný čas. Tento jsem našla na chorvatských stránkách, líbilo se mně, hlavně přidání oleje, místo klasického másla - dnes vám ho předkládám k vyzkoušení.
Je vláčný a díky oleji vydrží déle s podmínkou, že zaděláte rovnou z 1 kg.


Ananasová pochoutka

1. května 2012 v 20:00 | jANA |  Sladkosti bez pečení
Inspirací k tomuto receptu je Švestková dobrůtka v této Rubrice. Kdo má rád sladké a zmrzlinu - je to pro vás to pravé ...


Pejskové

1. května 2012 v 18:59 | jANA a jARDA |  Zvířátka
Pokud jsme bydleli v domku, byli pejskové součástí našeho dvorku, jeden bílý, druhý černý, další strakatý. Vesměs to byli oříšci a někdy ořechové, ale měli jsme je rádi bez rozdílu kůže.

Dnes bydlíme v paneláku a tam si myslím, že kromě typických gaučáků, další větší pes nepatří - a to je mám moc ráda.
Takže si je fotím, když mně to dovolí, ale někdy se netváří moc přátelsky. Přidávám pár snímků ...