Srpen 2011

Pomazánka z černé ředkve

29. srpna 2011 v 22:29 | jana |  Studená kuchyně
U sousedů se urodila přemíra černé ředkve, s radostí jsem jí přijala, protože jsme jí kdysi také s úspěchem pěstovali a upravovali podle receptů, které jsem sháněla, kde se dalo.

Ročník 2000 - Sparta

29. srpna 2011 v 10:47 | jana a jarda |  Sport
Aktivní fotbal je koníček mého syna, oba jeho kluci v mládí kouzlu míče také podlehli, dnes je to již rekreačně. Další dvě vnoučata, oba jsou do 15 let - starší chodí plavat a mladší od útlého mládí běhá za mičudou, tak o tom dnes bude řeč.

Libochovická květena

15. srpna 2011 v 11:28 | jana a jarda |  Výlety
Libochovice dokáží překvapit v každém období, dnes vkládáme snímky, které nám neunikly pro svojí krásu či jednoduchost.


Libochovická pouť - srpen 2011

14. srpna 2011 v 23:54 | jana a jarda |  Výlety
Na pozvání našich příbuzných jsme s návštěvou vyrazili na pouť do Libochovic. To už nebyla ta pouť, kterou jsem znala z dob mého mládí, to bylo něco obrovského.
Po příjezdu do Libochovic jsme se šli nejprve projít směr Házmburk, hřbitov a okolí. Podíváme se na Libochovice z jiného úhlu.
Zatím jsme nezažili žádné období, kdy by se nám tu nelíbilo. Tak jdeme na to.


Švestkový koláč s tvarohem

13. srpna 2011 v 22:10 | jana |  Recepty s odkazem-bez postupu
Dnes to je švestkový koláč, na třetinu jsem přidala borůvky. Opět jedno z těst, které je rychlé na zpracování, množství odpovídá hlubokém uplechu do staré plynové trouby.
Tvarohová nádivka stačí na celý plech. Vše klaplo, nic jsem neubírala, nepřidávala, jen poupravila.

Bramborovo-tvarohové knedlíky

10. srpna 2011 v 22:14 | jana |  Vaříme
Recept na tyto knedlíky jsem dostala od přítelkyně našeho kamaráda - Haničky. Dnes jsem je vyzkoušela poprvé,
mohu doporučit, jsou jemné a chutné zvláště ve švestkovém provedení.

Květáková polévka

9. srpna 2011 v 20:54 | jana a jarda |  Vaříme-pečeme-receptu netřeba
Květákovou polévku mám ráda od dob, co jsem si ji upravila podle našich chutí. A je i knedlíčková s bylinkami.

Těsto na koláče, buchty a jiné dobrůtky

8. srpna 2011 v 21:36 | jana |  Pečeme a zapékáme
Kypré a vláčné těsto - dá se zpracovat ručně, v robotu či pekárně. Používám sušené droždí - francouzské s vlaštovkou. Kdo chce může použít klasické droždí čerstvé.

Zapečené cukety

4. srpna 2011 v 22:06 | jana |  Vaříme-pečeme-receptu netřeba
Uvedené období přímo láká k vytvoření cuketové dobroty ...


Lečo od Arpáda

2. srpna 2011 v 20:40 | jana |  Vaříme-pečeme-receptu netřeba
Můj soused Arpád je nepřeberná studnice receptů od své maminky a předků. Dnes uveřejňuji s jeho svolením toto
vynikající lečo.