Tento recept na koláč je v různých obměnách na různých webech. Vybrala jsem si z tohoto množství jeden a neprohloupila jsem. Ovšem doma nebyly všechny ingredience, tak jsem improvizovala. Ano ... podařilo se.
Červen 2011
Kyjov u Krásné Lípy
23. června 2011 v 22:19 | jana a jarda | HoubařeníDo těchto krásných a nám neznámých končin nás zavedla posedlost toulání se lesem, sběr hub a občas chození podle špacír karty. Později jsme k tomu přidali "Vandrovní pas" po tolštejnském panství.
Chaty posazené mezi pastvinami, do lesa to bylo za roh a pro rutchejtly - tedy křemenáče, dolů k popelnicím do břízek.
První pan správce Černý s manželkou nám prozradili - kam chodit na hřiby, ty hledal hlavně můj muž na okraji lesa pod kopečky jemně vzrostlé trávy. Nechtělo se věřit, že to jsou takové nádherné kusy - kde se tam schovávaly? My na oplátku prozradili naše místa, kam jsme chodili pro kováře.
Po revoluci šly chaty do prodeje a nastávající majitel byl velkohubý, nakonec si nechal hlavní chatu, kde byl rozvod vody, elektřiny a koupelna. Další chaloupku nechal sestře, zbytek prodal a to byl počátek rozpadu této krásné lokality.
Pár let již jezdíme do Doubice do Penzionu Hubertus, občas zajdeme na pár slov do chatiček za následujícím správcem, který tam jezdí s manželkou, protože to nemají domů tak daleko, bohužel už tam není voda, ale ani elektřina.
Škoda jedna etapa skončila, ale rádi na ní vzpomínáme.
Něco málo fotografií jsem posbírala, o některé jsem přišla převodem na externí disk - spěchat a vypínat se nevyplácí a o zbytek se postaraly viry.
Oblíbené
22. června 2011 v 6:43 | jana | Vaříme-pečeme-receptu netřebaSem budu dávat kulinářské ňamky, které chutnají nám a jsou tak známé, že receptu netřeba.
Kočky
20. června 2011 v 14:31 | jana a jarda | ZvířátkaMáme rádi všechna zvířata ... začínáme kočkami ...
Pikantní kuřecí směs
18. června 2011 v 18:13 | jana | Vaříme-pečeme-receptu netřebaNa těchto jednoduchých receptech mě baví variabilnost a hlavně co najdu v chladničce, nemusím se řídit přesností některých receptů, protože mohu vymýšlet. Takže se dám do vaření, smažení, dušení.
Meduňkový sirup
13. června 2011 v 9:50 | jana | Něco pro zdravíIdeální čas k výrobě tohoto sirupu. Neměla jsem takové množství, jak se v receptu uvádí, ale vzhledem k jednoduchosti
jeho výroby, jsem se přizpůsobila.
S ledem, mátou a citronem je to letní vynikající osvěžující nápoj.
To bylo překvapení
12. června 2011 v 20:55 | jana | Jsou dny, kdy se nedaříPekárnu úspěšně používáme nějaký ten rok, ale programy si vždy kontrolujeme, dnes se vyplnila předpověď, že brýlí je třeba.
Sekaná pečeně s kapustou
10. června 2011 v 16:57 | jana | Pečeme a zapékámeVyzkoušejte sekanou pečeni pouze z vepřového masa a kapusty - nám moc chutná druhý den, jen tak s chlebem.
Vylepšený žloutenkový dort
7. června 2011 v 19:21 | jana | Vaříme-pečeme-receptu netřebaPodrobný popis této dobrůtky je na stránkách Labužníka com., kde jsem ho uveřejnila již v roce 2007, původní recept
je ještě staršího data.
Lehká večeře nebo předkrm
4. června 2011 v 19:51 | jana | Vaříme-pečeme-receptu netřebaTento recept vznikl shodou náhod a ingrediencí v chladničce.