Bramborové knedlíky od máti z Bystřan

9. února 2011 v 11:30 | jana |  Vaříme
Dalo nám s manželem práci dát tento recept dohromady. Recept nebyl, jen vzpomínky.
Důležité je, že se pokaždé povedly a vede se dodnes. Jen ty brambory jsou nějaké podivné.
Tváří se, že jsou moučné a po uvaření a přidání krupice se mě už stalo, že příliš zeřídly.

Není to prosím receptem, ale bramborama ... pak přidejte trochu Solamylu a současně je i v Solamylu obalte a dejte trochu krupice navíc.

Jiné knedlíky už neděláme.

Co budeme potřebovat:

750 g oloupaných syrových brambor,
sůl, kmín,
200 g až 300 g i více dětské krupice, záleží na typu brambor,
2 vejce.

Jak budu postupovat:

Oloupané a pokrájené brambory vložím do vařící vody, osolím, vložím sítko s kmínem a uvařím doměkka.

Vodu scedím, brambory šťouchadlem rozmělním, nechám odejít páru, přidám dvě rozklepnutá vejce, sůl a přisypávám dětskou krupici. Pozor nepředávkovat krupicí, těsto se bude stále zdát křehké.

Vařečkou zpracuji v těsto, vyklopím na vál vysypaný dětskou krupicí a vypracuji pěkný hladký váleček. Rozdělím na 4 části, každou část zabalím do ubrousku a dám na 20 minut vařit do vařící vody.

Po uvaření sundám ubrousek, nechám chvíli vychladnout a teprve pak krájím plátky.
Jsou to nejrychlejší a nejlepší bramborové knedlíky co znám.

Ze zvyku a podle máti jsem knedlíky vařila v ubrousku, někdo je vaří na pařáku. Osmělila jsem se a vařím klasicky všechny druhy v horké vodě.

Zde jsou výsledky:

jana
jana
jana
jana
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama