Únor 2011

Estonsko

28. února 2011 v 20:51 | jana |  Odkazy na jiné stránky

Toto jsem stačila dnes zaznamenat, lépe řečeno vyfotit obrazovku estonských stránek. Ten pán je tedy borec.
Seděl bez hnutí na bedýnce více jako hodinu, mezi tím se mu podařilo sypat krmivo před sebe. Skončil v naprostém obležení kvílících, žravých divokých prasat.

Rozmary počasí - jaro

27. února 2011 v 20:33 | jana |  Foto-jaro-léto-podzim-zima
Májový déšť - brouzdání bosky ranní rosou si již neumím představit ... tam kam vás zavedu je minové pole ... po celý rok.

Rozmary počasí - podzim

27. února 2011 v 20:02 | jana |  Foto-jaro-léto-podzim-zima
Do této rubriky budu ukládat foto z přírody, pokud možno s určením lokality a ročního období.

Zapékané těstoviny

27. února 2011 v 9:31 | jana |  Vaříme-pečeme-receptu netřeba
Receptů na zapékané těstoviny je mnoho. Dnes jsem vybrala tento. Bylo nás ke stolu více, proto jsem volila zapékání ve větším množství.

Hornický den Bílina

22. února 2011 v 16:01 | jana a jarda |  Výlety
Hornický den v Bílině se konal 06. 09. 2008 - počasí bylo naprosto letní, tak jsme nabídku na výlet neodmítli. Mít sebou plavky ... dalo by se v místním areálu koupaliště na závěr osvěžit.
Jen je velká škoda, že tak krásné a věhlasné lázně chátrají.

Nechceme nikomu ublížit, ale od toho roku počasí nepřálo, nebo jsme byli na dovolené. Takže
nynější stav lázní neznáme. Možná tento rok zajedeme.

Jste předlužení? Máte problém splácet?

19. února 2011 v 17:10 | Jana |  Osobní bankrot
Zajistíme insolvenční řízení (osobní bankrot), přijedeme, vysvětlíme, případně podáme návrh na IŘ  u Krajského soudu místo Vás. První návštěva zdarma.

Lokalita - Severní Čechy, Praha.

Kontakt E-mailem - jirka555@centrum.cz nebo tel. č. 737 233 927

Topinky

19. února 2011 v 9:48 | jana |  Smažíme - dusíme
Těmto topinkám doma říkáme slavnostní Gabči. Recept jsem dostala od Gábiny - mé známé,
která si je dávala v již zavřené hospůdce, kterou máme při cestě do Teplic.
Dávám tuto dobrotu ve známost, dnes s malou obměnou.

Konfitované kachní žaludky

18. února 2011 v 15:54 | jana |  Studená kuchyně
Tato lahůdka je chutná ve směsi salátů. Jen pro zajímavost jsem nechala žaludky celé - nepokrájené.
Do salátu se krájí, salát vynikne ve skleněných mísách či miskách.


Škvarkové pagáče

13. února 2011 v 19:40 | jana |  Pečeme a zapékáme
"Škvarkové pagáče podľa mojej svokry" od karci z Labužníka je další naší oblíbenou pochoutkou.
Droždí dávám kolem +-4 g. Škvarky nemelu, jen sekám nožem. Kysaná smetana nebyla, dala jsem 125 g hustého bílého jogurtu. Vše ostatní dle receptu.
Jsou výborné ...

Co jsem našla ...

13. února 2011 v 8:52 | jana |  Zajímavosti
bylo k nevíře. Certličku utrhli - země původu neznámá. Vytrhnout to nešlo, podřízla jsem nožem,
provedla pitvu, aby nám náhodou později nezaskočilo v krku.
To jsou mi věci ...