Vynikající masová směs

10. ledna 2011 v 10:49 | jana |  Vaříme
Toto je léty ověřený recept od mých známých, kde v kuchyni kraloval Vašek a podle něj je směs pojmenovaná.

Pochoutka z krkovičky od Vaška

Budeme potřebovat:

800 g vykoštěné krkovičky,
olej,
1 sklenice Tompy - 1/4 l, nebo jakákoliv jiná zelenina naložená ve sladkokyselém nálevu - třeba Kunovjanka
2 velké cibule,
2 - 3 papričky - kozí roh,
4 PL sterilované rajčatové omáčky se zeleninou, rajský protlak - poté přidávám trochu cukru,
4 stroužky česneku,
sůl, pepř a mletý koriandr - podle chuti.

a dáme se do toho:

krkovičku nakrájím na kostky a vložím do kastrolu s rozehřátým olejem. Opékám do té doby, až se šťáva vrací na tuk.

Přidám pokrájené papričky, skleničku Tompy (Kunovjanky, nebo jiné sterilované zeleniny).
Chvíli prohřívám a přidám rajčatovou omáčku (já dávám Conte-De-Cesare). Osolím, okořením, přidám cibuli pokrájenou na půlkolečka, provařím a poslední přidám utřený česnek. Kdo má rád přidá si 1 pálivou papričku.

Je to velmi pikantní minutka, a ještě lepší je druhý den - pokud vydrží.
Co jsem objevila cizrnu, ráda jí do směsi přidávám.

A naposledy jedna rada - tu mám od Vaška:
nikdy na tuto směs nepoužívej jiný druh masa. Mohu potvrdit ... vyzkoušela, snědlo se to, ale krkovička je pro tuto směs opravdu chutnější.

jana
Jako přílohu jsem tentokráte zvolila Česnekovou placku s rozmarýnem, sušenými rajčaty - sypané semínky černuchy. Ale dáme si i chleba. Tak dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama