Halušky

15. ledna 2011 v 6:15 | jana |  Vaříme
Halušky - jak je vařím já ...

Lučinové halušky

4-5 ks velkých brambor - syrové, oloupané.
3-4 ks brambor vařených ve slupce - oloupané,
150-200 g Lučina,
1 vejce,
sůl,
špetka černého pepře,
hrubá mouka podle potřeby,
bryndza-míchám až do uvařených halušek,
kdo má rád, pak uvařené halušky promíchá s vařeným a upraveným zelím,
maso nemusíme, ale karamelizovaná cibule u nás musí být,
na halušky kupuji brambory moučné.

A co dál:

Syrové a vařené brambory nastrouhám na jemné straně struhadla rovnou do mísy. Přidám Lučinu, sůl, špetku pepře, vejce a hrubou mouku.
Mouku přidávám po částech, až se těsto začíná oddělovat od stěny mísy, je ten správný
okamžik a šup s nimi do hrnce. Když halušky vyplavou na povrch, nechám ještě 2 minuty
povařit, sítem odeberu do mísy a jemně poleju sádlem, když není stačí olej

V současné době používám super udělátko nejen na halušky od fy Tupperware.


Recept žádám nešířit po webových stránkách, je můj vlastní.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama