Chutná majonéza

7. ledna 2011 v 16:53 | jana |  Studená kuchyně
Majonézu jsem vyzkoušela na slano-sladký salát, kde nám moc chutnala. Dále jsem použila na  vajíčkový salát, ale to jsem majonézu naředila dalším přidáním kysané smetany a špetkou cukru. Hodí se i na grilovaná masíčka a pod.

Majonéza z kyselé smetany:

3 vejce natvrdo vařená,
250 ml kyselé smetany, nebo smetany kysané
1PL plnotučné hořčice,
1 KL olivového oleje,
sůl podle potřeby,
jemně pokrájená pažitka,
petrželka či bylinky podle vlastní chuti.

Z oloupaných a vychlazených vajec vyjmeme žloutky, vložíme do třecí misky (zbylé bílky posekáme a použijeme je na ozdobu salátu) a utřeme je s jednou lžicí hořčice a kávovou lžičkou olivového oleje.
Pak po troškách přimícháváme kyselou smetanu, dosolíme a přidáme pokrájenou pažitku nebo kudrnatou petrželku či bylinky.

Přepsala jsem z Kuchařky z roku 1959

jana
poloviční práce - kysaná smetana, drcené žloutky
jana
hotovo - přidány všechny ingredience
jana
Moc chutný salát ... hlavně v létě osvěží, je zajímavé, že v zimě nás tato variace nenapadne.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama