Listopad 2010

Bourání masa

30. listopadu 2010 v 9:00 | jana |  Návody a nápady
Názorné obrázky uložení masa hovězího skotu - flap meat:

Pstruh z trouby

29. listopadu 2010 v 22:11 | jana |  Vaříme-pečeme-receptu netřeba
Pstruha řádně omyjeme, osušíme, osolíme z obou stran, přidáme máslo a šalvěj, pokapeme citronovou šťávou, upečeme a vykoukne na vás toto: 

Srbská mučkalica

29. listopadu 2010 v 10:12 | jana |  Vaříme
Jeden z receptů, který má mnoho variant a s rýží nám chutná nejvíce.

Nepřekonatelně chutný perník od Jany

28. listopadu 2010 v 22:14 | jana |  Pečeme a zapékáme
Recept jsem získala od své dcery, pro jedlíky doporučuji z 1 1/2 dávky. Je skutečně chutný.

Fotíme ve všech obdobích ...

27. listopadu 2010 v 8:35 | jana |  Stromy, keře
V této rubrice budeme uveřejňovat kvetoucí i nekvetoucí stromy a keře, někdy s popisem, někdy bez ...

Si troufají ...

27. listopadu 2010 v 8:25 | jarda |  Zajímavosti
když mají křídla. To bylo křiku.

Mraky - tak blízko - a přece tak daleko

23. listopadu 2010 v 14:09 | jana |  Mraky
Jednou jak cukrová vata, příště stádo beránků, od barvy zářivě bílé po tmavě-šedou - takové jsou mraky.

Rybí salát ze zavináčů pro Janu

19. listopadu 2010 v 13:48 | jana a jarda |  Studená kuchyně
pro mně vymyslel můj muž, protože se nemohl dívat na mé šťourání se a svlékání toho malého množství rybího masa z kůže.
Jednoho dne koupil zavináče, mistrně je oloupal, jemně pokrájel i se zeleninou. Tehdá tam té zeleniny moc nebylo, tak přidal trochu zelí, jogurtu a majonézy ... a pochoutka byla na světě.

Knedlíky s vajíčkem

10. listopadu 2010 v 10:44 | jana |  Vaříme-pečeme-receptu netřeba
I když je knedlík pro naši kuchyni jídlo typické, rozhodně na něj nemáme monopol. Jedno prvenství však u knedlíků máme a to jsou knedlíky s vejci.

U nás opečené na trošce oleje smícháného s máslem, osolit, opepřit, zalít vejci, promíchat
a lahůdka je na světě.
K tomu jakýkoliv kompot - tak jíme my.

Slepice v polévce

9. listopadu 2010 v 10:55 | jana |  Vaříme-pečeme-receptu netřeba
V minulém století se tato dobrůtka dala koupit v konzervě, no ale není nad domácí slepici a vařit poctivě doma.
Receptu netřeba.