Názorné obrázky uložení masa hovězího skotu - flap meat:
Listopad 2010
Pstruh z trouby
29. listopadu 2010 v 22:11 | jana | Vaříme-pečeme-receptu netřebaPstruha řádně omyjeme, osušíme, osolíme z obou stran, přidáme máslo a šalvěj, pokapeme citronovou šťávou, upečeme a vykoukne na vás toto:
Srbská mučkalica
29. listopadu 2010 v 10:12 | jana | VařímeJeden z receptů, který má mnoho variant a s rýží nám chutná nejvíce.
Nepřekonatelně chutný perník od Jany
28. listopadu 2010 v 22:14 | jana | Pečeme a zapékámeRecept jsem získala od své dcery, pro jedlíky doporučuji z 1 1/2 dávky. Je skutečně chutný.
Fotíme ve všech obdobích ...
27. listopadu 2010 v 8:35 | jana | Stromy, keřeV této rubrice budeme uveřejňovat kvetoucí i nekvetoucí stromy a keře, někdy s popisem, někdy bez ...
Mraky - tak blízko - a přece tak daleko
23. listopadu 2010 v 14:09 | jana | MrakyJednou jak cukrová vata, příště stádo beránků, od barvy zářivě bílé po tmavě-šedou - takové jsou mraky.
Rybí salát ze zavináčů pro Janu
19. listopadu 2010 v 13:48 | jana a jarda | Studená kuchyněpro mně vymyslel můj muž, protože se nemohl dívat na mé šťourání se a svlékání toho malého množství rybího masa z kůže.
Jednoho dne koupil zavináče, mistrně je oloupal, jemně pokrájel i se zeleninou. Tehdá tam té zeleniny moc nebylo, tak přidal trochu zelí, jogurtu a majonézy ... a pochoutka byla na světě.
Knedlíky s vajíčkem
10. listopadu 2010 v 10:44 | jana | Vaříme-pečeme-receptu netřebaI když je knedlík pro naši kuchyni jídlo typické, rozhodně na něj nemáme monopol. Jedno prvenství však u knedlíků máme a to jsou knedlíky s vejci.
U nás opečené na trošce oleje smícháného s máslem, osolit, opepřit, zalít vejci, promíchat
a lahůdka je na světě.
K tomu jakýkoliv kompot - tak jíme my.
Slepice v polévce
9. listopadu 2010 v 10:55 | jana | Vaříme-pečeme-receptu netřebaV minulém století se tato dobrůtka dala koupit v konzervě, no ale není nad domácí slepici a vařit poctivě doma.
Receptu netřeba.