Dýňovo-čekanková směs s bulgurem

10. října 2010 v 17:36 | jana |  Vaříme
Dýňovo-čekanková směs s kuřecími prsíčky

Ingredience:
1 menší dýně hokaidó,
olej+máslo,
2 ks čekanky,
1 cibule,
2 stroužky česneku,
2 ks kuřecích prsíček,
1 cibule červená,
sůl,
1 KL koření od Kotányi - Vánek z And, je to chilli a kakao.

Postup:
dýni můžeme použít i se slupkou, před použitím omýt, osušit, překrojit, odstranit vatu a jádra.
Nakrájím na plátky a poté na kostičky.

Do kastrolu se silným dnem nalít olej, přidat na půlměsíčky pokrájené cibule, česneku a restovat.
Po pěti minutách přidat kostky dýně. Dusit kolem 10 minut, přidat pokrájené čekanky ze kterých vykrojíme střed jako u zelí. Dusit do změknutí což je kolem dalších 10 - 15 minut. Ke konci dušení přidat sůl a koření.

Mezi dušením zeleniny vložíme do rozpáleného oleje v pánvi na půlkolečka pokrájenou červenou cibuli a po chvíli kostky kuřecích prsíček, osolíme a orestujeme doměkka. Přidáme máslo, necháme rozpustit a zamícháme do zeleninové směsi.

Jako přílohu jsem volila pšeničný bulgur - vaříme dle uvedeného návodu.

Recep je má vlastní fantazie ... není opsán z žádného webu.

jana




jana
jana
jana
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama