Říjen 2010

Srdíčka všeho druhu

31. října 2010 v 20:23 | jana |  Zajímavosti
Srdíčka všeho druhu - pro radost...

Hnízdo

31. října 2010 v 13:36 | jana |  Zajímavosti
Zázrak přírody ...

Hodiny

31. října 2010 v 13:34 | jana |  Zajímavosti
U našeho paneláku se objevily v den přestavby - výměna oken, zateplování a dokonce bude i nový kabát.
Zatím odměřují čas řemeslníkům ... kde se objeví příště?

Dvoužloutkové vejce

30. října 2010 v 22:06 | jana |  Zajímavosti
Taková vajíčka jsou už jen z domácího chovu, v obchodní síti jsem je zatím nikdy nezaregistrovala.

Dýňovo-čekanková směs s bulgurem

10. října 2010 v 17:36 | jana |  Vaříme
Dýňovo-čekanková směs s kuřecími prsíčky

Ingredience:
1 menší dýně hokaidó,
olej+máslo,
2 ks čekanky,
1 cibule,
2 stroužky česneku,
2 ks kuřecích prsíček,
1 cibule červená,
sůl,
1 KL koření od Kotányi - Vánek z And, je to chilli a kakao.

Postup:
dýni můžeme použít i se slupkou, před použitím omýt, osušit, překrojit, odstranit vatu a jádra.
Nakrájím na plátky a poté na kostičky.

Do kastrolu se silným dnem nalít olej, přidat na půlměsíčky pokrájené cibule, česneku a restovat.
Po pěti minutách přidat kostky dýně. Dusit kolem 10 minut, přidat pokrájené čekanky ze kterých vykrojíme střed jako u zelí. Dusit do změknutí což je kolem dalších 10 - 15 minut. Ke konci dušení přidat sůl a koření.

Mezi dušením zeleniny vložíme do rozpáleného oleje v pánvi na půlkolečka pokrájenou červenou cibuli a po chvíli kostky kuřecích prsíček, osolíme a orestujeme doměkka. Přidáme máslo, necháme rozpustit a zamícháme do zeleninové směsi.

Jako přílohu jsem volila pšeničný bulgur - vaříme dle uvedeného návodu.

Recep je má vlastní fantazie ... není opsán z žádného webu.

Pro toho ... kdo má rád přírodu

7. října 2010 v 13:51 | jana a jarda |  Odkazy na jiné stránky

Věřím, že tak jako my dva budete občas večery trávit sledováním různých zvířat a ve dne krásných druhů ptactva.
Přejeme příjemné podívání ... nejkrásnější je zima, pak jaro -  v současné době tam běží jen pár kamer.